Obserwatorzy

środa, 2 września 2015

Jedna pani drugiej pani

dała przepis na przepyszny medalowy,paprykowy sos.Dlaczego medalowy poczytajcie u autorki przepisu. Pani , która dała to Bożena i bardzo jej za to dziękuję , że zechciała się podzielić. Zrobiłam w/g drugiego przepisu i  oczywiście musiałam wsadzić swoje trzy grosze. Nie zmieniłam nic za wyjątkiem cukru . Dałam go tylko do smaku. U mnie to jest jedna łyżka. Ograniczyłam tez ilość ostrej papryki, dałam 1/3 ilości zalecanej . Nie szczypie , ale czuć ostrość i bardzo podnosi smak.
Tyle wyszło z 3 kg papryki. Smakowo doskonały.

9 komentarzy:

  1. Cieszę się niezmiernie, wygląda tak samo, a smakuje na pewno rewelacyjnie. Ja za każdym razem zmieniam proporcje, córki uwielbiają ostre, a M. słodkie, wybieram kompromis i ... mniejsze słoiczki. A kapturek z podkładeczki jest superowy :)
    Uściski :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To słoiki na 540ml , ciut więcej niż pól litra jest idealny na moja 4 osobową rodzinę. Pewnie jeszcze kilka dorobię .

      Usuń
  2. Oj,trzeba będzie skorzystać z przepisu, lubię wszystko co paprykowe. A ozdoba szydełkowa na wieczku robi wrażenie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam wygląda pysznie , tylko czemu ja taki leń jestem ??? Samo się nie chce zrobic :-(
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu wbrew pozorom , nie zajęło mi całego dnia a przepis godzien polecenia .

      Usuń
  4. Przepis wydaje się prosty jak budowa cepa, a wyznaję, że jestem zupełnym laikiem kulinarnym. Gotuję, bo muszę. Podziwiam słoiczek z serweteczką. Pięknie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  5. Apetyczne przetwory :) No i te klockowe koronki śliczne :) Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny u mnie i miły wpis :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Znam, robię od lat i również polecam. Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę i za każde pozostawione słowo